UfPro® Hunter FZ takki ja P-40 Classic housutLoppuunmyytyjä tuotteita, uusia tuotteita UfPro®
~ Kati, Hatka ~ 
Helikon-Tex®
Tältä vuodelta alkaa Helikon-Tex® Combat shirt, tekninen kenttäpaita ja Defender paidan niin pitkä- kuin lyhythihainenkin malli olla loppuunmyytyjä. Viimeisiä viedään, paitoja saadaan lisää vasta ensi vuoden puolella. Defender malli on parannustyön alla.
Yllä Defender long sleeve shirt, jonka hihat saa käärittyä lyhyeksi. Rintalihasten päällä on vetoketjulliset napoleontaskut esimerkiksi pankkikortille tai passille. Tasku on normaalin rintataskun alla. Paita on käytetty mm. järjestyksenvalvojien ja vartijoiden keskuudesa. Selkä on leikattu halki ja ilmastoitu, halkion alla on verkko. Myös kainaloissa on ilmareiät. Paidan etumuksessa rinnan päällä on siisti lenkki aurinkolaseille. Paitaan tästä linkistä.
UfPro® Hunter FZ takki ja P-40 Classic housut
Uusi tuote kaupassamme on Slovenialainen UfPro®, http://ufpro.si/ . Alla kuvissa päälläni taktinen lippalakki Shadow Grey värissä, Hunter FZ- takki värissä Brown Grey ja P-40 Classic housut värissä Sand. Kun sain housut, niin ensimmäinen ajatukseni oli epäilys, että kuinkahan nuo toimii kun vedän ne jalkaani... Ajattelin, että vähintäänkin haara kinnaa. Vedin housut jalkaani: miellyttävä materiaali ja hyvä tuntuma. Ihmettelin ääneen, että: "No ei kyllä purista yhtään eikä mistään, mutta katotaas kun vedän kyykkyyn." Olin siis 99% varma, että pääsisin huomauttaman puristavasta haarasaumasta tai jostain, mutta...: "Ei helevatta, nää housut hävis kun vedin kyykkyyn. Ihan vitun hyvät housut.", kommentti pääsi suustani ennen kuin ehdin siivoamaan adjektiiveja. Kyllä, uudet lempihousuni olivat löytyneet. 

Kuvat 
Hunter FX joka kelin kuoritakista ja P-40 Classic housuista on Lauhanvuoren kansallispuistosta Isojoelta. Paras tapa testata tuotteet on tietenkin lähteä liikkeelle niiden kanssa. Päivän keli oli rapsakat 24-26 astetta aurinkoista säätä. Aamun hetken pidin takkia, mutta totesin sen nopeasti melko lämpöiseksi tähän keliin, liikkeellä kun olimme. Takki on miellyttävä päällä ja toiminnalliset taskut ovat makuuni.
Jos sinulla on pitkät kädet, niin tämä takki miellyttää sinua. Kun vedin takin ensimmäistä kertaa päälleni, niin ihailin tuntumaa. Takki on kevyt ja miellyttävä pitää sekä kantaa päällä käytössä. Hetken mietin ääneen, että "Mitenköhän nämä hihat, ovatko ehkä hiukan pitkät..." Mutta se pohdinta häipyi pian. Kun takki asettuu päälle toiminnassa ja liikkeessä, niin hihojen pituus ei ole häiritsevä seikka. Takki asettuu päälle todella hyvin. Materiaali on myös hiljainen, takki ei "kahise" taikka "suhise".
Housut eivät hiostaneet eivätkä hiertäneet. Kävelin painava reppu selässäni ja ainoa paikka, joka hikosi hiukan oli repun ja selän alue. Kävelimme Lauhanvuoressä Spitaalijärven ohi näkötornille ja takaisin. Matka ei ollut pitkä, mutta meillä oli lapsia mukana, joten reilun 4km matkaan meni hetki. Kaikinpuolin housut toimivat niin maastossa kuin näkötornin rappuja kiivetessäni edes takaisin eri tahdeilla ja loikkien. En ainakaan tämän reissun aikana löytänyt moitittaavaa. Aloin hikoilla housuissa vasta takaisin tullessa kun nuorimmainen lapsi nukahti syliini ja kannoin reilun 2km sekä reppua, että nukkuvaa lasta... Positiivinen huomio: vaikka hikosin, niin hionnut kangas ei hiertänyt.
Koot: takki XS, housut 28/32. Olen 162cm pitkä ja painoa on noin 55kg, minulle menisi myös koko 28/30. En koe kuitenkaan pituutta 32 häiritseväksi. Puntin saa kiristimellä kiristettyä sopivaksi. Varsikengän kanssa (kuvassa Yukon trekkingkenkäni) pituus oli ihan ok.

UfPro® Striker XT housut
"Loistava ergonomia, luotettava ja erittäin mukava polvisuojaus ja toimiva taskujen sijoittelu tekevät UF Pro® Striker XT housuista lempihoususi mihin tahansa olosuhteisiin." Katso kaikki ominaisuudet tästä linkistä. Tämä housu miellyttää miehen silmää ja on toimiva päällä. Kärsitkö repeytyvistä haarasaumoista housuissasi tms.? Näiden kanssa ei ole sitä vaaraa. Joustavat ja kestävät kangasvalinnat ovat juuri oikeissa paikoissa, oikein leikattuina sekä ommeltuina.

Näiden housujen kanssa kävi niin, että niistä hävisi jo iso osa ennen kuin saimme ne kauppaan myyntiin. Tilaamme kuitenkin näitäkin tuotteita kauppaamme lisää viikottain. Olimme hiukan puskaradiolla kertoilleet mm. kauppaamme rekisterötyineille ammattihenkilöstön jäsenille, että housua on meille tulossa. Tämä housu on toiminnan miehille, jotka osaavat vaatia vaatteelta paljon. Housujen viimeistelykin on todella huippua luokkaa. Myyntipakkauksena UfPron tuotteilla ei ole muovi, vaan kangaskassit ja -pussit. 
Striker XT väri musta. Kuvan housu on kokoa 32/32. Miehellä pituutta 175cm ja painoa 86kg. Kokoa L vastaa koot 33/32 tai 34/32 riippuen hiukan pukijan vyötärön mallista.


Ulkoisia taskuja housuissa on 13 kpl:tta. Kuvan taskusta ulospäin työntyvä neliskanttinen suikale on taivutettavaa muovia, jonka avulla esimerkiksi radiopuhelin pysyy aloillaan.

Viimeisteltyä yksityiskohtaa, siistit saumat ja polvessa näkyy vetoketju, jonka kautta saa taskuun sisälle ulkopuolelle kovan suojan/ kangas  välissä/ ja samaan taskuun sisäpuolelle pehmeän suojan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!