Syksyn vaellukselle, kerrospukeutumisesta~ Kati, Hatka ~
Kokoontaittuva kuksa ja lämmin kaakao. Vieressä UTL hanskat.
Alkaa keli taas olla sellaista, että jos puet liikaa, niin pakahdut ja jos taas puet liian vähän, niin palelet. Sen lisäksi, että katsomme lämpötilamittaria kun lähdemme ulos, niin mietimme myös ulkona liikkumisen laadun mukaan, mitä puemme päällemme. Jos tempo on kova, niin pärjää vähemmälläkin. Jos tulee hiki ja pysähtyy, niin reppuun kannattaa ottaa mukaan stopin pituuden mukaista vaatetusta.
Ruska lopuillaan 15.10.2016.
Kävimme Nastolassa Lapakiston ulkoilualueella, jossa kuljimme 18,7 km matkan patikoiden vaihtelevassa maastossa. Lämpötila oli lähtiessä sellaisen 4-5 astetta ja korkeimmillaan päivän lämpötila Nastolassa kävi jossain 11 asteen paikkeilla.

Päälläni oli 
Helikon-Texin Level 1 alusasuP-40 Classic UF Pron reisitaskuhousutHelikon-Texin Alpha Tactical Grid Fleece ja toppaliivi. Toppaliivi on vuodelta X sillä tuo Helikonin Malamute toppaliivin koko S on minulle iso.
Asukokonaisuuteni oli loistava tähän päivään. Olen pitänyt noita housuja nyt heinäkuusta lähtien ja en ole löytänyt niistä mitään moitittavaa. Ne on edelleen kuin uudet, vaikka pesen niitä viikottain. Ne eivät purista tai kiristä ja ne ovat aivan omaa luokkaansa jalassa.
(Tässä kirjoitusta kaksi vuotta vanhoista UF Pron Striker XT housuista: 
http://ufpro.si/news/147/guest_blog_my_striker_xt_pants_after_two_years/ )
Grid Fleeceni sellaisenaan on turhan ohut syksyn ulkotakiksi, mutta alle alusasu ja päälle toppaliivi, niin se toimi erittäin hyvin. Liika lämpö pääsee ulos käsivarsista, samalla kun toppaliivi lämmittää juuri sopivasti. Emme olleet liikkeellä "hikipäässä", vaan tahtimme oli tasainen. Vauhti piti meidät tasaisessa lämmössä, pidimme vain kaksi paussia. Yksi lyhyempi puolessa välissä matkaa (heitimme banaanit suuhun) ja loppupäässä grillasimme makkarat. Grillitaukoa varten minulla oli mukana Patriot Heavy Fleece, mutta itse asiassa nuotio lämmitti sen verran mukavasti, että en takkia tarvinnut. 
Miehillä oli alusasu ja Gunfigher takit päällään.
Mukana lisäksi fleecet pysähtymistä varten.
Jalassani olivat jälleen Yukon trekkingkenkäni, jotka pitivät jälleen jalan kuivana ja lämpöisenä. Tällä reissulla tosin katsoin kenkiäni ja päätin, että kengät on aika putsata. Koska kengät ovat satulanahkaa, niin hain satulasaippuan. Ennen kuin kuitenkaan käytän saippuaa, niin tutustun saippuaan ja nahkaan paremmin... Kirjoitan siitä projektista sitten oman bloginsa.
Miehillä (kuvassa) oli Gunfighter takit päällään. Etumaisella miehellä oli tekninen alusasu ja ohut fleece repussa. Fleece kävi päällä pari kertaa, mutta oli turhan kuuma Gunfighterin alle. Takimmaisella miehellä oli päällä 
NCS Level 1 alusasuja NCS Level 2 väliasusta pelkkä paita, joilla pärjäsi hyvin. Taaimmaisella miehellä oli jalassaan Outdoor Tactcal Linen housut. Housut eivät likaannu ja pieni tihkusade ei tule läpi. Jos istut märälle, niin housu tuntuu märälle siinä missä muukin vaate (paitsi sadeasu). Outdoorin housumallihan on sama kuin Urban Tactical Linen reisitaskuhousun, mutta kangas on joustavaa. Joustavuus on yksi paras ominaisuus kun olet liikkeellä monta tuntia ja maaston vaativuus vaihtelee.
Yksi paras asia, jonka olen todennut kerrospukeutumisessa on edelleen se fakta, että liikkuvuus säilyy. On mukava liikuttaa jäseniä, kun on säähän sopivat ohuemmat tai paksummat kerrokset päällekkäin. Käydessäni koiran kanssa lenkillä nyt 19.10.2016 minulla oli Trooper Soft Shell takki ja tuo Grid Fleeceni päällä. Lämpöä oli vain joku 4-5 astetta ja tuo yhdistelmä tuntui jo kylmältä. Tänään puinkin Trooperini kuoritakiksi , sen alle Patriot Heavy Fleecen ja homma toimi hyvin! Takki kun pitää sadetta ja tuulta, patriot taas lämmittää mukavasti.
Kuva nuotiolta, vasemmalla: väärin pesty Gunfighter (60 asteessa) ja oikealla oikein pesty Gunfighter (40 asteessa). Huomaa ero kankaassa... Takki toimii, mutta ulkonäkö on kärsinyt (mm. hihat kuvassa).

Vaakakuva GIF- animaatio päivän maisemista.

Trooper Soft Shell kuoritakkina ja Patriot Heavy Fleece alla. Molemmat koossa S, koska olen hoikka. Yleensä suosittelemme ottamaan kokoa suuremman kuoritakin. Väri molemmissa Jungle Green.

Trooper Soft Shell takki ja Patriot Heavy Fleece alla. Väri molemmissa Jungle Green.

Trooper Soft Shell takki ja Patriot Heavy Fleece alla. Väri molemmissa Jungle Green.

Pystykuva GIF-animaatio päivän maisemista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!