Helikon-Tex Sadeponcho

~ Kati, Hatka ~
Sadeponcho on yhden koon sadeviitta, joka peittää sinut sekä reppusi hyvin.
Sadeponcholla suojaat tehokkaasti itsesi ja repun vaelluksella sadekuuron sattuessa. Tämä tuote sopii ehdottomasti mukaan niin vaellukselle kuin lyhyemmällekin eräretkelle.  Kuten kuvasta yllä ja alla (katoskuva) näkyy, niin ponchon helma suojaa isommakin ihmisen. Sadeponcho ei vie repussa paljon tilaa ja sen voi kiinnittää myös repun ulkopuolelle. Sadeponchon mukana tulee pussi, johon sen voi pakata. Ennen pakkaamista Poncho on hyvä kuivattaa, jos se on kastunut.
Tarvittaessa saat ponchosta tehtyä itsellesi katoksen. Tässä blogissa käydään läpi sitä miten poncho kannattaa sitoa, jotta se pysyy paikoillaan ja valuttaa veden katoksesta pois ulkoreunoja kohden. Alla ensimmäiseksi lyhyt video solmun ja tuplasolmun erosta. Toinen solmu purkaa heti, toinen solmu pitää, jolloin ponchon kiinnittämisen puihin saa tehtyä hyvin yksinkin.

Katos häviää hyvin maastoon ja taustaan. Kun sidot tarpeeksi kireälle, niin katos ei kahise eikä pahemmin paukutakaan tuulessa. Älä kuitenkaan kiristä hampaat irvessä ettet hajota ponchon metallirenkaita.
Tuplasolmu ja lenkki, helppo vetää auki. Tuplasolmukin aukeaa helposti, koska se ei ole umpisolmu.
Pitkän reunan puolella naru kannattaa pujotella jokaisen renkaan läpi ja jokaisen renkaan kohdalle tehdä tuplasolmu. Muutoin helma ei pysy paikoillaan vaan liikkuu narua pitkin.
Kun hupun yläpuolelle löytyy oksa, johon hupun narut saa kiinnitettyä, niin teltan katos nousee keskeltä ylös ja vesi valuu nätisti alaspäin reunoja kodhen. Huppu kannattaa vetää suppuun naruistaan, niin vesi ei tule katokseen sisään keskeltä.
Kuva oksasta, johon sadeponchon hupun narut on kiinnitetty.
Yleensä et voi ennakoida kuinka pitkää narua tarvitse mukaasi. Kannattaa varata narua mukaan niin, että saa ponchon sidottua kauemmaksikin puunrunkoon jos tarve vaatii.
Tätä narua löytyy lähes joka kaupasta. Siinä on riittävästi pituutta ja se on kevyt kantaa mukana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!