Helikon-Tex - Soft Shell housut, APCU Level 5Kati, Hatka ~

Ompas ollut pirtsakka paita välissä kun kävin videon tekemässä. Hankin tosiaan nämä housut syksyllä kun tuntui, että pukeudun miten vain, niin aina mennään eteenpäin hikipäässä. Halusin nimenomaan kevyet housut, joiden kanssa saa liikkua vapaasti. Käyttötarkoituksena oli ja on ihan ulkoileminen niin, että mikään ei purista tai kinnaa mistään. Liikkumisen vapaus olisi ehkä kuvaava sen suhteen mitä halusin. Näiden housujen kohdalla se onnistui hyvin. Housut ovat minulle hiukan väljät, mutta positiivinen puoli on se, että saan pukea alle kerroksia ihan rauhassa ja edelleen pystyn liikkumaan.
Syksyllä pidän kuorihuosujen alla 
Helikonin alusasua. Nyt talvella alusasun lisäksi on monesti päällä myös Helikonin väliasu. Kuorihousujen yksi miellyttävä ominaisuus onkin se, että ne ovat päälihousut :) Ne toimivat käytössä ja käytännössä etenkin teknisten vaatteiden kanssa. Lisäksi ne toimivat muutenkin, vaikka sillä kauppareisulla tms. sillä kukaan ei näe mitä alla on. Vaikka olisi ne reikäiset kotiverkkarit, jotka juuri oli päällä sohvalla lepäillessä.
Helikonin APCU (Advanced Protective Combat uniform) on päällystetty aidolla DuPont Teflonilla. DuPont lupaa Tefloninsa olevan oikein pestynä lähes ikuinen, sitä ei tarvitse uusia. Välillä tulee kyselyjä siitä mitä tuo pinnoite Helikonilla on. Kuulemma joissakin tuotteissa  pinnoite ei kestä kuin muutaman pesukerran.
APCU housun etu on tuulen- ja sateenkestävyys.  Kun et kastu ja tuuli ei puhalla läpi, niin pärjäät maastossa pienemmällä vaatekerralla, sen mukaan miten liikut ja missä liikut. Eli jos verrataan sadeasuun, niin sadeasuhan ei hengitä pätkääkään ja saattaa olla jäykkä. Liikkumisen mahdollistava Soft Shell onkin esimerkiksi luontoihmisen ystävä. Mukava liikkua luonnossa kun on oikea vaatetus. Videolta tosin kuuluu, että vaate kahisee. Minun päälläni hiukan enemmänkin, koska vaate on väljä. Pointti tuon äänen suhteen on se, että jos harrastat luontokuvaamista tms., niin tästä vaatteesta syntyy ääntä. Joutunet pidemmän aikaa olemaan kytiksessä ja odottamaan, paitsi hyvällä putkella kuvaat kauempaakin jolloin tuo vaatteen kahina ei ole ongelma. Luontoystävyydestä puheen ollen: teflon päällysteinen Soft Shell vaate on kaatopaikkajäte, kun se saapuu käyttöikänsä päähän. Täällä Jämsänkoskella kaikki kaatopaikkajäte kuljetetaan energialaitokselle polttojätteeksi. Helikonin vaatteethan on tehty pitkäikäisiksi ja kestämään käyttöä, joten ihan heti ei tämän tilanteen pitäisi olla edessä.
Kerrospukeutumisen kohdalla pidän housuista siitä, että 1) pukeutuminen on helppoa sillä housujen yläosa aukeaa myös sivuilta. Ei tule sitä efektiä, että kun puet kerroksia alle, niin joudut lopuksi puntin kautta vetämään alla olevia vaatekertoja alaspäin kun olet vetänyt housut jalkaasi. 2) Puntin saa kunnolla auki kun laittaa maiharia tms. jalkaan. Ei tarvitse kikkailla kun vetoketju avaa puntin yli säären. Pukeutuminen on helpompaa ja nopeampaa. Muuta plussaa ovat mm.: reisitaskun kiristin on ommeltu kiinni housun sivusaumaan, ei varmasti huku reissulla tai lähde irti. Kiristimen kuminauhan päässä on vain umpisolmu ja kuten videoltakin näkyy, niin taskun suun kiritys tapahtuu helposti ja nopeasti. Kannattaa tarkistaa, että kuminauhan päässä on solmu. Itselleni kävi ekalla kerralla toisen taskun kohdalla niin, että solmu puuttui ja kuminauha irtosi kiristimestä :D Se on tosin helppo pujottaa takaisin. Kuminauhakin on kiinni housussa, joten mitään ei huku. Housun puntissa on sisäpuolella vahvike eli jos puntit hiukan hankaavatkin toisiaan, niin housun käyttöikä on pitkä. Ne eivät kulu heti puhki.
Säästä: olen pitäyt näitä housjuja vielä -10 asteen pakkasessa ulkoillessa. Kun on sekä alus-, että väliasu päällä, niin tarkenee hienosti ja edelleen liikkuminen on helppoa. Miksi korostan noita teknisiä vaatteita? Ne siirtävät kosteuden pois iholta ja pysyvät lämpiminä, toisin kuin puuvillavaate. Vaikka olisi hiestä märkä, niin silti olosi on kuiva ja liikkuminen on edelleen miellyttävää.
Joten eipa muuta kuin liikkumisen iloa kaikille säässä kuin säässä! :)
Joku pöllö liikenteessä oikeassa vaatetuksessa. -2 asteen pikkupakkanen ja pieni tuuli. Päällä Helikonin alus-, ja väliasu, kevyt Tactical Grid Fleece ja Trooper Soft Shell takki. Puolen tunnin reippailun jälkeen oli sen verran kuuma, että Grid Fleece siirtyi Trooperin selkätaskuun. Jalassa APCU Level5 Soft Shell housut ja maiharit vetoketjulla.

Kuvassa näkyy alusasu, väliasu, Tactical Grid Fleee ja Trooper Soft Shell takki.

APCU housun sivuprofiili.

Housussa on tilavat reistaskut.

APCU takaprofiili, housut ovat minulle hiukan löysät.  Käyttäjällä on S koon housut, pituutta ja painoa on 162cm ja 55kg.

Kyllä kelpaa kerrospukeutua kun yläosa aukeaa kunnolla.
APCU housun etuprofiili vetoketju auki. Vyötäröllä on neppari ja tarrakiinnitys vetoketjun lisäksi.


Puntti aukeaa kunnolla, saa hyvin puettua korkeavartisen maiharinkin jalkaan.


Puntin sisäpuolella on vahvike.

Avattu puntti, näkyy myös neppari, joka estää vetokejua aukeamasta itsekseen. Nepparille on kaksi kiinnityskohtaa, joten puntin suun saa kireämmällekin.

Housu aukeaa näppärästi sivusaumastaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!