Helikon-Tex UTL housu polycotton canvas

~ Kati, Hatka ~
Yllä nopea video Urban Tactical Line housusta, lopussa edustettuna reisitaskuhousun farkkuversio denim blue.

On hienoa, että meillä on asiakkaita, jotka perehtyvät tuotteisiin ja jaksavat käyttää aikaa niiden arvostelemiseen verkkokaupassamme hatka.fi. UTP canvashousu on ollut pidetty housu ja syy sille miksei sitä ole tullut kauppaamme lisää on se, että canvashousu on jäämässä pois Helikon-Texin valikoimasta. Tilalle tulee polycotton canvashousu, jonka tuntuma on sama kuin canvasin. Housun kangas on paksumpi kuin ripstopin. Materiaali on 2-way elastic Polycotton Canvas: 58%, puuvilla 40%, Polyester 2% spandex. Polycotton canvas housu kestää käytössä paremmin ja pitää värin paremmin. Helikon on muuttanut materiaalia asiakaspalautteen pohjalta. Tässä alla on asiakkaamme tarkka arvostelu housusta (verkkokaupan arvostelu osiosta) ja sen jälkeen kuvina miten tuo housun mitoitus muuttuu. Canvashousussa oli tilaa pesussa kutistumisen varalta, mutta nyt polycotton canvashousussa housu palaa entiseen mittaansa eli samaan kuin ripstop housun mitoitus.
"Arvostellut OperatingMike / (Lähetetty 6.3.2016)
Parhaat housut joita olen käyttänyt.
Olen metsästänyt toimivia ja mukavia housuja joissa olisi taskuja riittävästi jo pitkään. On tullut kokeiltua useamman valmistajan eri malleja, mainittakoon esimerkkinä vaikka 5.11 (useampi malli) ja Tru-Spec 24/7.
Nyt olen parisen viikkoa pitänyt yksinomaan UTL housuja ja olen edelleen vakuuttunut siitä miten hyvin housut voi istua ja toimia kaikenlaisessa tekemisessä ulkoilusta, normaalin arkeen ja erilaisiin askareisiin.
Mitoitus tuntuu istuvan itselleni kaikinpuolin lahkeen pituudesta vyötäröön. Farkkujen tuumakoko on yleensä ollut 38-40/32 ja XXL koko oli minulle juuri sopiva.
Housujen canvas materiaali tuntuu mukavalta, eikä kahise ihan niin paljoa kuin polycotton sekoitteet yleensä, myös saumat vaikuttavat hyvin ommelluilta. Kankaan joustavuus antaa lisää toimivuutta muutenkin jo erinomaisesti onnistuneelle leikkaukselle. Materiaali tuntuu olevan melko helposti rypistyvää sorttia mutta näissä kyseisissä housuissa se ei juurikaan haittaa. Kangas ei ole vettä hylkivää, mutta kuivaa nopeasti, nopeammin kuin esimerkiksi farkkukangas.
Lahkeet ovat tarpeeksi leveät olematta kuitenkaan liian löysät. Lahkeen muotoilu polvien kohdalla tekee sen, että lahkeet eivät juuri nouse, toisin kuin esimerkiksi BDU-mallisissa housuissa vaikka yli satakiloinen mies slaavikyykyssä askartelisikin.
Vyötärö tuntuu istuvalta, joskin ehkä aavistuksen jäykähköltä koska sepaluksen ylänappi on korvattu tarralla. Tätä jäykkyyttä en ole kuitenkaan kokenut kovinkaan suureksi ongelmaksi ja vyötärön malli saattaa hyvinkin edesauttaa varustevyön istuvuutta vyötäröllä.
Taskuja on riittävästi ja niiden sijoittelu on hyvä. Tarrasulkuisille "lipastaskuille" en ole vielä käyttöä keksinyt, mutta vetoketjulla suljettavat reisitaskut sen sijaan ovat sekä kätevät käyttää, riittävän kokoiset, että hyvin sijoitetut. Reisitaskut eivät tule tielle edes reisitelakkaa käyttäessä koska taskut ovat profiililtaan melko litteät. Etutaskut ovat riittävän tilavat, eivätkä repsota niin että tavarat niistä putoilisivat edes kärrynpyöriä heittäessä. Takataskuissa saa kulkemaan isompiakin tavaroita ja sinne voi kätevästi sujauttaa vaikka taskulampun hetkeksi käsistään. Takataskujen sisällä oleviin pikkutaskuihin mahtuu retkeillessä vaikka kääntöveitsi.
Kyseisissä housuissa on varmasti miljoona muutakin suunniteltua yksityiskohtaa, tässä muutamia omia huomioita ja kokemuksia. Loppukaneettina voisin todeta että näitä housuja olen etsinyt jo pitkään ja nyt löysin sellaiset joissa ominaisuuksien, istuvuuden ja materiaalin yhdistelmä on mielestäni paras."
 
Alla kuvat, päällimmäisenä on polycotton canvashousu ja alinna canvashousu:
Ennen mittaamista asetin housut sivusaumasta tasan, jolloin ero näkyy sisäsauman puolella.
Ero häviää polven alapuolella. Punainen viiva osoittaa kohtaa.
Puntin koko säilyy ennallaan.
Kangasmitta vapaasti housun päällä. Ero on noin 1cm luokkaa tällä sivulla eli polycotton canvashousu on hiukan kapeampi.
Vyötäröllä ei tapahdu muutosta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!