Outdoor Tactical Line housu Helikon-Tex

~Kati, Hatka ~
Yllä kuvasarja Helikon-texin OTP housu Taiga Green värin ja UF Pron Hunter Fz takin värin Brown Grey yhteensopivuudesta.  Alempana myös miehekkäämpiä kuvia :)
Hiihtäminen on liikuntalaji ja harrastus, jonka aloitin uudestaan noin 20 vuoden tauon jälkeen viime talvena kun mieheni osti minulle sukset. Lajin muistikuva oli "pakkopullaa" sillä isäni ja äitini olivat intohimoisia hiihtäjiä nuorempana kun minä olin lapsi. Tai näin ainakin muistan sen. 
Täytyy tunnustaa, että viime talvena hirvitti kun vihdoin laitoin sukset jalkaan ja ensimmäinen taival alkoi mäellä... Onneksi mäki oli pieni. Polvet tutisten otin laskuasennon ja selvisin mäen alle pystyssä. Siitä eteenpäin homma olikin helppoa "kuin pyörällä ajo". Lihasmuistista on hyötyä ja pian suksilla "mentiinkin kuin ennen vanhaan", mutta etenemisen riemu ja tunne oli toinen. Nyt mentiin omaan tahtiin, omasta halusta ja omaan päämäärään. 
Tänä talvena aloitus venyi ja venyi, koska Keski-Suomeen ei talvea oikein ole meinannut tulla. Lopulta luin lehdestä, että järven jäällä pääsee menemään. Ihmiset ja vapaaehtoiset ovat tehneet ja pitäneet matalia latuja kunnossa. Hieno homma, kiitos! ... Tosin kuka niitä kaipaa kun luistelemalla pääsee eteenpäin aika vauhtia? Lunta on vähän ja se on rakeisen jäistä eli luistaa todella hyvin. No enpä aiemmin tajunnut järven jäälle lähteä, nyt muistan tämäkin vaihtoehdon. Kyllä nykyään tästä hommasta nauttii... Vaikka alla olevasta videosta näkee, että se aloitus tälle talvelle ei lähtenyt käyntiin sekään ihan ilman pientä "hakemista"...

Keli ja pukeutuminen:

Hiihto,- ulkoilusää oli tuulinen sunnuntainan 5.2.2017. Pakkasta oli -6.5, mutta kylmä tuuli vaikutti asiaan. Päälläni minulla oli kuvan mukainen varustus: OTP housu, Soft Shell takki, toppaliivi, sukka, villasukka ja maihari vetoketjulla. Kokonaisuuden alla oli vain Helikonin väliasu. Tuulen takia kaipasin pysähdyksissä myös aluasasua alle ja Helikonin Windrunner olisi ollut hyvä lisä kerrosten välissä tai päällimmäisenä kerroksena... Mutta kyllä näillä pärjättiin kun liikuttiin. 

OTP housu on käytännössä sama housu kuin Urban Tactical Linen kaupunkireisitaskuhousu, mutta kangas on joustava. Housujen kangas on neljään suuntaan elastinen nailon / Spandex (93%/7%), jossa DuPont™ Teflon® pinnoite. Aina kun vaatteessa on teflon pinnoite, niin vaate on kaatopaikkajäte. Täällä Jämsänkoskella kaatopaikkajäte kerätään ja kuljetetaan suoraan polttolaitokselle. Helikonin ja UF Pron vaatteilla on kuitenkin pitkä käyttöikä, joten tämä ei ole ihan heti edessä. Tämä tieto pikemminkin tiedoksi lukijalle tässä yhteydessä. 
Tuntemus housuista: jos joku on nähnyt videon, jolla ihastelen miten UF Pron ripstop Schroller Dynamic "hävittää housut" jalasta (mm. P-40 Classic reisitaskuhousu), niin sama tuntuma on näissäkin. Todellakin nämä ovat liikkumiseen tehdyt. Erona UF Pron housuun on mm. ääni. Jos housu ei ole tyköistuva, niin polycotton kangas saattaa aiheuttaa pientä suhisevaa ääntä. Ääni ei muistuta minusta tuulipuvunhousuja eikä häirinnyt liikkuessa minua muutenkaan. 
UF Pro Hunter FZ takista: olen käyttänyt takkia talvella mm. Patriot Heavy Fleeceni alla. Minulla on patrioteja kaksi, toinen tyköistuvampi on kevät ja kesä käyttöön, väljempi malli on syksyn ja talven käyttöön. Väljemmän mallin alle lisään kausikerroksia sään mukaan. Tässä blogissa näkyy, että Hunter FZ takin päällä lisäkerroksena riittää pelkkä toppaliivikin. Pukeutuminen riippuu aina siitä mitä teet ja missä liikut.

Noista maihareistani täytyy kyllä sanoa, että on hyvä kenkä. En tänä talvena ole vielä muita käyttänytkään. Perinteinen villasukka sukan päällä toimii todella hyvänä lämmittimenä. Kenkä on suomalainen, tulee Satakunnasta ja pintaa ei ole käsitelty polyuretaanilla. Nahka tulee Viron puolelta, mutta muuten kenkä tehdään Suomessa. 
(Pitääkin jatkaa tätä blogiosiota keväällä, kesälläkin ja syksylläkin vielä... Kertoa lisää housuista.)

Ei mene ihan niin kui Strömsössä aina se aloittaminen...
Helikonin OTP (Outdoor Tactical line) housu ja väri Coyote. Tuolla hangessa on sukset eli hiihtämässä ollaan, ei sauvakävelemässä. Alla on alus- ja väliasu.

Pysähdys makkaran paistoon hiihtoreissulla. Kuvassa Patriot Heavy Fleece Coyote, OTP housu Coyote brown ja päässä balaclava sekä Fleece Watch Cap pipo on hupun alla. Alla on alus- ja väliasu.

Kuvassa ollaan lumikenkäilemässä. Päällä on Patriot Heavy Fleece Coyote, OTP housu Coyote brown ja Fleece Watch Cap pipo. Alla on alus- ja väliasu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!

Padasjoen näköalatorni - Hatka.fi