Pitkävuoren hyppyreitä ja rinnettä tutkimassa 2017

~ Kati, Hatka ~


Yllä olevassa kuvassa on Pitkävuori kuvattuna alhaalta menevältä tieltä päin. Ison hyppyrin lisäksi näkyy vanhaa valolinjaa rinteessä ja oikealla jokin punainen rakennus. Pahasti on paikka pusikoitunut ja alkant kasvaa umpeen. Luonto alkaa ottaa paikasta vallan.


Jätin autoni mäelle vievän tien alaosaan ja lähestyin Pitkävuorta takapuolelta. Hyppyri on edelleen majesteettinen näky. Käyn paikalla silloin tällöin sillä maisema on komea. Vältän hyppyrin alta kulkemista sillä aina pelottaa, että milloin sieltä tippuu päähän jotain... Se alkaa olla siis huonossa kunnossa.
Hyppyrissä on kuvattu kaksi audin mainosta. Mainoksen nimi oli ilmeisesti "Audi ski jump". Ensimmäinen kuvattiin 1985 (pidempi versio reilu 5min kertoo mainoksen kuvauksista) vai 1986?(itse mainos, mutta kertoo eri vuosiluvun) ja toinen 2 000-luvulla. Tässä tuo uudempi mainosvideo kuskin näkökulmasta kuvattuna. Kuvissa näkyy vaijeri auton etunokassa... Liekö ollut autossa kiinni turvallisuussyistä vai vetikö autoa ylöspäin...?

Tässä alla vlogini "Aamulenkillä - Pitkävuorta tutkimassa". Tältä paikka näyttää syksyllä 2017.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!