Tampinkierros Petäjävesi

~ Kati, Hatka ~

Kävimme 7.10. lasten kanssa kiertämässä Tampinkierroksen. Pääset määränpäähän kun heität Google Mapsin hakuun koordinaatit 62.194304, 25.073690 ja seuraat kylttejä, jotka Petäjäveden Kukkaron kylältä ja Metsä-Piesalantieltä sinua ohjaavat sanalla "Tampinkierros". Nämä tiekyltit näkyvät myös videolta alla. Tieviitta "Metsä-Piesala" ja sen alla kyltti "Tampinkierros" näkyvät paremmin Jämsän suunnasta tultaessa. Jämsänkoskelta paikan päälle ajaa vaivaiset 40 minuuttia. Paikka on tuon lyhyen matkan väärti lähteä katsomaan, kiertämään ja kokemaan. Tampinkierroksella on kaunista, hiljaista ja rauhallista. Noh, mitä nyt lapset saattavat innostua välillä pitämään ääntä, mutta luonnossa liikkuminen ja oleminen pitää oppia. Lähtiessäsi Tampinkierrokselle, jätä koira tai koirat kotiin. Tällä luonnonsuojelualueella ei saa pitää koiria mukana edes kytkettyinä.
Kannattaa aina myös varata omia puita ja sytykkeitä mukaan. Tampinkierroksella on laavu, jolla oli muutamia puita. Jos puut ovat esimerkiksi paikallisen metsästysseuran jäljiltä jääneitä, niin satunnainen kulkija ei voi luottaa siihen, että puita olisi aina saatavilla. Meidän käydessämme oli puuvarasto tyhjä, laavun luona oli vain muutama kalikka. Onneksi oli omat puut ja sytykkeet mukana.

Itse lähdin matkaan kahden 12 vuotiaan ja yhden neljä vuotiaan kanssa. Isommat osasivat jo lukea kylttejä ja seurailla sekä kuvata luontoa, mutta pienintä kiinnosti ainoastaan yksi asia, nimittäin makkaratauko. Tämän jälkeen kakkosena olivat kaikki matkan pienetkin vesiaiheet, kuten purot ja sillat isompien ojien yli.
Tällä reissullamme oli selvää missä kulki luonnonsuojelualueen raja, sillä rajan välittömässä läheisyydessä oli reitin ympärillä tehty koneelliset metsähakkuut. Polku kulkee osin näiden alueiden läpi. Noissa kohdissa se Tampinkierroksen taika ja kauneus hiukan katosi.
Alla alueen kartta, lähde: https://www.petajavesi.fi/matkailu/luontokohteet-ja-hyvinvointi/luontokohteet/retkeily/6-vapaa-aika/vapaa-aika/104-tampinkierros

Tässä vielä lyhyt videokooste reissulta:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!

Padasjoen näköalatorni - Hatka.fi