Vinaigre Parfume Pour Le Ligne - parfymoitu etikka

~ Kati, Hatka ~
Kuvassa tuoksut Ambre eli meripihka ja Fleur du Soleil eli auringonkukka.
Alinna taas video jos et jaksa lukea.

Olempa iloinen siitä, että tuttavani esitteli minulle tämän tuotteen! Pullo ehti olla lähes kuukauden unohdettuna, kunnes toin petivaatteet mökiltä kesän jälkeen pesuun. Kotona huomasin, että petivaatteissa oli "mökkihaju". Ei siis mikään homeen haju kuitenkaan :) Yllä olevassa kuvassa on tuoksu Ambre eli meripihka vasemmalla. Tämä tuoksu on voimakkaampi kuin miedompi auringonkukka (oikealla kuvassa), joka sopii hyvin miehelle ja naiselle. Etikka poisti mökkihajun ja Ambresta jäi vieno tuoksu, todella miellyttävä tuoksu. Sellainen "puhtauden tuoksu", jonka haluaa kokea kun käpertyy vällyjen väliin nukkumaan. Ei siis mikään nenän limakalvoja ärsyttävä käry... On muutama pesuaineen "tuoksu" eli pesuaine, joita en voi käyttää, koska haju on hyvin häiritsevä. No, mutta siis... En ollut ymmärtänyt tuttavani ylistystä ennen kuin vasta nyt.

Oletteko tuskastelleet teknisten vaatteiden kanssa? Haisevatko ne vaikka niitä pesee? Tuntuuko ettei haju lähde millään?
Kyllä lähtee. Tällä ja etenkin tuoksulla Ambre (meripihka). Itse olen ollut todella tyytyväinen. Ainetta löytyy ihan netistä googlaamalla "pyykkietikka". Itse ostin omani Witikkalan kartanosta Jämsästä. Hinnat liikkuvat noin välillä 13-15€, mutta on aine sen väärti :) Pullohan ei ole suuri, mutta itse käytän sitä noin korkillisen tai pienen lorauksen. Riippuen mitä pesen ja kuinka täynnä pesukone on. Annosteluun vaikuttaa sekin kuinka voimakas tuoksu on. Esimerkiksi Ambrea laitoin vähemmän... Kannattaa annostella oman nenän ja tuloksen mukaan. ... Alla muutamia juttuja, joita keräsin verkosta.

Pyykkietikka:
 • Poistaa pesuainejäämät pyykistä ja ei jätä itse mitään jäämiä pyykkiin. Etikan tuoksu haihtuu  pois viimeistään kun pyykki kuivuu.
 • Pyykistä tulee ihanan pehmeää sekä raikasta.
 • Estää pesuainesaostumat pyykkikoneessa.
 • Poistaa hajuja mm. savu, home, rasva, hiki
 • Antiseptinen
 • Kirkastaa värejä, poistaa kellastumia ja tahroja.
 • Vähentää sähköisyyttä
 • Ekologinen
 • Ei  yleisesti sisällä allergisoivia ja herkkyyttä aiheuttavia aineita
 • Jos kaupan huuhteluaine on tukkinut esim. pyyhkeidesi pinnan niin, että tuntuu ettei pyyhe ime, niin pese tällä. Etikka poistaa kalvon kuitujen pinnasta ja palauttaa imukykyä. 
 • Tuoksuja löytyy monia: puuteri, teelehti, auringonkukka, kookos, myski, puuvillankukka, pioninkukka, jasmiininkukka, vanilija, orvokki, laventeli... jne.
Pullonkoko on noin 500ml. Jos haluat tarkemman annosteluohjeen, niin annostele 2-4 rkl (ruokalusikallista) pyykkikoneen huuhteluainelokeroon. Jos on vähän pyykkiä, niin laita vähemmän jne. Siivouksessa: Käytä yleispesuun n. 0,5dl/5l vettä. Voit pestä mm. lauteet yms. pyyhkimistä kestävä pintoja. Voit myös tehdä sumupulloon nesteen ja käyttää kevyeen pintojen pyyhkimiseen (peilit, tasot, wc).

Kun laittaa hakuun "pyykkietikka fakta", niin tulee kauppojen lisäksi hakutuloksiin käyttökertomuksia treenivaatteista - lätkäalusasuihin... Tässä myös lisää blogia teknisten alusasujen hajuhaitoista.  Ilmeisesti olen itse onnistunut pesemään omani tarpeeksi ajoissa sillä tässä kuvattuun ongelmaan en ole törmännyt. Olen heittänyt hikiset kamppeeni aina heti pesuun:
http://www.arcticsportaddicts.fi/blogit/juoksujalkaa/teknisten-vaatteiden-hajuhaitat/ 
- Huomatkaa: Blogin lopussa kommenteissa mainitaan minunkin suosimani Ambre eli meripihkan tuoksuinen pyykkietikka.PS. Oletko DIY eli Do It Yourself ihminen? Ks. tämä: https://sitruunanverso.wordpress.com/2012/07/22/pyykkipaiva/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!

Padasjoen näköalatorni - Hatka.fi