Köllinviitaa etsimässä Koskenpäällä

~ Kati, Hatka ~

Köllinviidan alkupää on kohdassa Loppulantie 110, Koskenpää. Auton pystyy jättämään tien viereen, mutta mitään parkkipaikkaa ei ainakaan enää ole. Köllinviidan ulkoilureitti on ollut vanha asiointireitti ja mielikuvaksi jäi, että kyseessä on ollut metsätie. Alkupään kyltissä olevaa karttaa katsoessa näyttää siltä, että reitti olisi kulkenut enemmän metsässäkin. Olisiko joku siirtänyt kylttejä ja samalla siis reittiäkin, jotta siitä säilyisi jotain? Itse kyltit ovat edelleen hyväkuntoisia, mutta niiden varret ovat alkaneet kulua. Pari kylttiä oli jäänyt metsäkoneenkin alle, mm. ilmeisesti kaskeamisesta kertova kyltti.
Yläosassa on hahmoja kuin vanhasta valokuvasta. Itselleni syntyi mielikuva, että tässä ollaan oltu kaskeamassa.
Olin liikkeellä lokakuun 7. ja 8.pvä. Ensimmäistä kertaa kävin Köllinviidassa viikkoa aiemmin autolla ja jäi kaivelemaan, kun ei tuota reitin alkupäätä löytynyt. Tampinkierrokselta lasten kanssa palatessani päätin ajaa Loppulantietä toiseen suuntaan ohiajaessani. Huomasinkin reitin alkupään kyltit tien varressa ja palasin vielä samana päivänä paikan päälle katsomaan. Tuolla kertaa kuljin harhaan, mutta sain reitin alkupään lisäksi reitin keskiosan selville. Oli tuuria kun törmäsin metsässä paikalliseen asukkaaseen, joka oli lenkillään ja sain häneltä apua. Reitin loppupäästä hänkään ei osannut sanoa mitään.
Alla olevalla videolla on lyhyt kooste kolmesta päivästäni :) Ihan ensimmäinen pätkä näkyy Koskenpään Rantapirtin videon alussa. Tuolloin piti etsiä Köllinviitaa, mutta päädyin Rantapirtille. Ihmettelin Köllinviidassa yksinäistä pulukasta kertovaa kylttiä tien vieressä, mutta itse reitti ei tuolloin löytynyt. Pääsin siis melkein kulkemaan reitin päästä päähän, mutta reitti oli jo erään luontokappaleen asuttama ja jäi siis kulkematta osalta matkaa...

Video Köllinviitaa etsimässä:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!

Padasjoen näköalatorni - Hatka.fi