Reippailua, kun ei huvita, niin etsi jotain uutta

~ Kati, Hatka ~
Mikä houkuttelee liikkumaan silloin kun ei huvita?
Ihastuttavaa miten energisiä television ja youtuben liikuntaihmeet jaksavat olla... Itse olen tykästynyt Adrienen Youtube kanavaan "Yoga with Adriene". Välitön ihminen, hauska, kaunis ja kun väsyttää, niin väsyttää ja se näkyy :) Silloin joogagin on enemmän palauttavaa ja venyttelevää treeniä.
Eräänä kauniina syksyn päivänä olin jälleen kerran koirien kanssa lenkillä. Fiilikseni oli: "Aina tätä samaa p..kaa, samat lenkit, samat kadut ja samat kulmat..." Välillä onkin suorastaan tarpeellista rikkoa kaavaa ja olla vähemmän "arkirobotti". Yleensä läheltä löytyy maastoa, jota et ole vielä tutkinut tai paikka, jossa et ole käynyt pitkään aikaan.
Esimerkiksi Jämsänkoskella voit ajaa osoitteeseen Latutie 26 ja nauttia hiihtokeskuksen poluista, joita pystyy risteilemään pidemmänkin tovin. Polulta pääsee myös Koskenpääntielle, jonka viertä pääsee Oinaalanrannan ja Mäkihyppyreiden väliin sekä takaisin, jos haluat palata autolle Oinaslammen ohi. Hiihtokeskuksen vieressä on siis Oinaslammi, jonka rantaa pitkin pääset mäkihyppyreille polkua pitkin ja siitä kävelytielle, josta näkyykin jo kaunis Oinaalanranta.
Oinaalanrannasta pääset jatkamaan Jämsänkosken keskustaa kohden joen viertä, rauhallista ja kosket ohittavaa kävelytietä pitkin. Voit myös kääntyä takaisin ja palata hiihtokeskukselle. Riippuen miten pitkän lenkin haluat kävellä. Jos lähdet keskustaa kohden, niin ohitat Ravintola Vanha Myllyn, uimahallin, jalkapallokentän, lasten leikkikentän näitä kahta vastapäätä ja lopulta saavut Jämsänkoskelle, joka on Ilveslinnaa vastapäätä.
Alla olevalla videolla näkyy myös pieni Eevansuo, joka on hiukan tieltä metsään Hiihtokeskuksen polkujen perukoilla. Google Maps ei näytä tuolle metsätielle nimeä. Eevansuon löysin maastokarttasoveluuksella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!

Padasjoen näköalatorni - Hatka.fi