Auvilan luontopolku - Hatka.fi

~ Kati, Hatka ~


Osoitteessa Auvilantie 81 on Auvilan koulu, Jämsän keskustasta noin 3,3 km. Kun koulun ohi ajaa noin 1 km matkan (Jämsästä päin tultaessa), niin oikealla puolella on harmaa lato, jonka päästä reitti alkaa. Reitti on lyhyt ja helppo, sopii kuljettavaksi pienenkin lapsen kanssa. Vasemmalle lähtevä ympyrän mallinen lenkki menee kuusikkoon. Näkötorni on korkeammalla kohdalla reitin sivussa männikössä. Reitti on merkattu ja kyltit kertovat mihin mennä. Mitään eväspöytää tms. lintutornilla ei ole. Jos eväät on matkassa, niin kesällä istahtaa vaikka kivellekin syömään. Muista: Roskat, jotka luontoon viet, ne myös tuot pois.

Me kävimme ihastelemassa auringonpaistetta ja hankea. Valitettavaa oli, että metsää oli juuri hakattu. Onneksi reitin varrelta oli kaadettu vain pieni osa ja kuusimetsää oli lenkin varrelta pääasiassa harvennettu.

Rokin näkökulmasta reissu meni seuraavasti:
12v vanha herra oli innoissaan ulkoilusta siihen saakka kunnes tajusi, että neljä vuotias Ricokin tulee mukaan. Rico on mukava kaveri, mutta kovin innokas, nuori kun on. Roki taas ei pidä liian innokkaista itseään isommista koirista. Vanhus muistaa edelleen miten Saksanpaimenkoira jahtasi sitä pentuna. Koira hyppäsi tai oikeastaan kiipesi (aita oli korkea) aidatusta pihasta nähdessään Rokin. Päästin nopeasti koirani irti ja toivoin parasta. Roki pinkoi vikkelillä jaloillaan minkä pääsi. Koiran omistaja näki tilanteen ja huusi koiransa takaisin. Onneksi koira totteli. Minä kävelin kotiovelleni, missä arvelin koirani odottavan ja siellähän se Roki oli. Pentu tärisi kuin haavanlehti ja halusi nopeasti kotiin. Tapahtumasta on 12 vuotta ja Roki muista sen edelleen. Se ei tykkää yhdestäkään isosta koirasta, joka on: iso, tumma ja pystykorvainen. Monesti riittää pelkkä: iso ja tumma. Se tarkoittaa Rokille lähes aina, että "vaarallinen".

Roki mökötti koko reissun, mutta tuli toimeen Ricon kanssa. Rico teki välillä ei kaivattua tuttavuutta, vaikka Roki toivotteli, että: "Suksi kuuseen." Onneksi Rico nuorena miehenä ei ollut tästä moksiskaan. Väisti vanhusta ja antoi olla. Saattoipa silti taas tulla kokeilemaan, että "Joko leikitään?" Iloinen mieli ei lannistunut, vaikka Rokin vastaus oli joka kerta: "No ei todellakaan leikitä."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!