Helikon-Tex - COUGAR QSA + HID Takki

~ Kati, Hatka ~

Kuva: Cougar takki on paksumpi Soft Shell kuoritakki, jonka alle on mitotettu tekninen alus- ja väliasu.

Ajattelin purkaa tähän blogiin käytännön kokemuksiani ja ajauksiani sen mukaan mitä olen meillä käyviä asiakkaita seurannut. Näiden ajatusten hahmottuminen ja yhteenvetäminen kesti hetken. Toisin sanoen, ammattitaitoni on kasvanut tässä vieressä vaatesovituksia seuratessani.
Tuon heti alkuun tässä myös ilmi sen, että en väittele asiakkaan kanssa makuasioita. Käytännön kannalta takin istuvuuden suhteen on kuitenkin hyvä huomioida mitä takin alla on ja missä on. Jos takki on liian tyköistuva, niin et saa piilotettua takin alle mitään sujuvasti ja mukavasti. Esimerkiksi vartijalla saattaa olla varustevyöllään käsiraudat, taskulamppu jne. Mitä enemmän tavaraa vyöllä on, niin sitä enemmän tarvitset tilaa takin helmaan, jotta tuosta QSA (eli quick side access) sivusaumasta olisi sinulle hyötyä. Jos päällekkäin pidetään liiviä, Patriot Heavy Fleeceä ja Cougar- tai Husky-takkia tai Jackal tai Defender fleeceä, niin kuorivaatteen (päällimmäinen kerros) koko kasvaa. Vaatetta sovitettaessa olisikin jo hyvä olla päällä ne varusteet, joiden kanssa vaatteita konkreettisesti käyttää. Tärkeää on, että vaate päällä pystyt liikkumaan normaalisti, mukavasti ja sujuvasti (liikuta käsiä eteen sekä taakse, nosta käsiä jne.).
Esimerkki: harteikas henkilö (käynyt puntilla), joka normaalisti käyttäisi L koon Cougaria valitsee liivin ja Patriotin kanssa takin kooksi 2XL ja tällöin takin helmaan jää tilaa myös varusteille. Hoikalle henkilölle, jolle menevät päällekkäim esimerkiksi Patriot Heavy Fleece kokoa M ja Cougar kokoa L, tämä kokovalinta saattaa olla liian tyköistuva. Tämä riippuu keskivartalon rakenteesta. Jos haluat takin helmaan tilaa, niin koko XL saattaa olla parempi, mutta jälleen: kyse on myös makuasiasta. Asiakas päättää mitä haluaa.
Jos olet kotona etkä pääse sovittamaan, niin käytä vaatteiden mittoja. Helikonin kokotaulukot ovat vaatteiden ympärysmittoja. Samaan tapaan voit mitata esimerkiksi alle tulevien varusteiden ympärysymittoja ja paksuutta. Jos takin alle tulee liivi ja asekotelo, niin kuinka paljon nämä vaativat tilaa? Kasvaako vaatteiden ympärysmitta ulospäin? Eli alin vaate on pienin ympärysmitaltaan. Jos vaate on liian tyköistuva, niin olo on pian "kuin makkarankuorella", minkä lisäksi vaate alkaa "kiivetä päälläsi". Tämä tarkoittaa sitä, että kävellessä nypit helmasta vaatekerroksiasi alaspäin, koska alla on liikaa tavaraa ja kuoritakki on liian pieni tai liian tyköistuva. Yleensä tyköistuvan vaatteen alle valitaan tyköistuva vaate tai sitten valitaan se kokoa suurempi päälikerros.
Käytä vaatteen mittaamisessa apuna jo olemassa olevaa vaatettasi (esim. takin alle mahtuvat kaikki varusteesi hyvin ja malli on lähellä Cougaria). Aseta mitattavat varusteet tasaiselle alustalle ja mittaa takit kainalon alta kainalon alle sekä kerro luku kahdella = vaatteen rinnanympärys. Tätä lukemaa vertaat Cougarin kokotaulukkoon. Samaan tapaan voit mitata hihan kauluksesta (olkapään yli) hihansuuhun ja selkäpuoli niskasaumasta takin helmaan. Näin saat verrattavat mitat verkkokaupan kokotaulukkoon, joka löytyy välilehdeltä "Lisätietoja".
Cougar QSA + HID takit, värit coyuote ja olive green, jalassa Urban Tactical Line housut denim ja ripstop kankaalla.

Defender fleece ja UTL housu denim blue eli farkkukangas. Kädessä UTL hansikas.

UTL housu värissä khaki, Patriot Heavy Fleece Coyote ja UTL hanska.

UTL housu ja polvessa matalaprofiilisuoja.

UTL hanskat.

UTL housu naisille, puntin pituus on 34" eli housu on lyhennettävä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!