Hygienia repussa pieneen tilaan - Hatka.fi

~ Kati, Hatka ~
Hygieniaa ja apua reissussa pieneen tilaan...

FlowCosmeticsista omia kokemuksia yhdessä blogissa

Reissuun lähdössä? Olet tietoinen, että roskan minkä viet luontoon, niin sen myös hoidat pois? Käytä samaa logiikkaa pesuaineissasi: Älä vie turhia kemikaaleja luontoon. http://www.hatka.fi/varusteet/hygienia.html
Edit 14.3.2018: Kaverini huomautti, että palashapoo on hauska tuliainen esimerkiksi jonkun kesämökille. Jos ihmiset harrastavat järvipesuja, niin tämä on hyvä tuote siihen.

Palashampoo ja huuhde

Olen käyttänyt itse palashampoota nyt kuukauden verran ja mieleeni tuli, että tämähän on hauska ja kätevä tuote. Tai siis koko perheemme on käyttänyt palashampoota nyt kuukauden. Pala ei ole vielä kulunut nimeksikään. Tuote maksaa kertaostoksena noin kaksi kertaa enemmän kuin kaupan shampoo. Toisaalta se on taas puolet edullisempi kuin kampaamotuote. Hinta tulee kuitenkin takaisin pidemmän käyttökaaren kautta. Plussaa on se, että tämä tuote ei synnytä muovijätettä ollenkaan.

Kuvassa yllä on palashampoosaippua ja hoitosalva sekä Matilda reppu. Jo silmällä vertaamalla, kuvasta näkee tuotteiden kätevän koon. Esimerkiksi Rasulsavi, joka on yhdistetty shampoo ja saippuapala, vie repustasi pienemmän tilan kuin erillinen shampoopullo ja saippua.

Omia huomioita tuotteen käytöstä

Hiukseni eivät ole olleet sähköiset kovallakaan pakkasella eivätkä enää valu velttoina päätä pitkin vaan nousevat "pontevasti" kun kiharran tai muotoilen hiuksiani. Okei. Kovin moni mies ei varmaan kiharra, mutta jos käytät fööniä, niin kyllä ryhti näkyy siinäkin.
Shampoopala puhdistaa hiuksesi kemikaaleista. Alkuun huuhteluaine voi olla tarpeen, mutta itselläni tuo tahmainen alkuolo tuli hiuksiin noin kolmannella ja neljännellä pesukerralla, sen jälkeen se häipyi. Kuljen talvella pipo päässä ja käytön aloitus osui ajankohtaan ettei ollut mitään menoja, joihin olisi kohdistunut "suuria ulkonäköpaineita". Toki jos itsetuntosi vaatii, niin suosittelen hankkimaan tuon huuhteenkin. Itse en ole sitä tarvinnut.

Jos laitat hiuksiasi päivittäin ja peset hiuksiasi joka päivä, niin tarvitset Teepuu shampoopalan, joka pesee voimakkaammin. Tämä sopii myös rasvaiselle hiukselle. Näitä tuotteita voit kysyä meiltä. Tällä hetkellä kun kirjoitan tätä, niin nämä tuotteet eivät ole meillä vielä myynnissä. Otimme ikään kuin testituotteet kauppaamme.

Sheivaus ja parranajo 

Kastele ajettava kohta hyvin, vaahdota saippuapala suoraan iholle tai käytä partasutia. Saippuaa tulee hieroa niin kauan, että vaahtoa syntyy. Ajele karvat valitsemallasi terällä ja huuhtele alue huolellisesti. Muista hoitaa iho rasvaamalla.  Tämä on luonto- ja ihoystävällinen vaihtoehto.
Jos sinulla on parta, niin myös parran alla olevaa ihoa on hyvä hoitaa partaöljyllä, tässä linkki parranajajien foorumille: parranajajat.fi.

Plussat ja miinukset

+ ei muovia
+ sopii koko perheelle
+ hiukseni eivät rasvoitu niin nopeasti
+ hiukseni ovat vähemmän sähköiset
+ psoriasikseni ei reagoi negatiivisesti, sopii minulle
+ pidempi käyttöikä
+ vie pienen tilan
+ vegaaninen luomutuote eli luontoystävällinen tuote
+ ei tarvitse murehtia INCI listaa (incredients) ja ihmetellä mitä siitä pitää ymmärtää ja mitä ei
+ Rasualsavessa yhdistyy kaksi ominaisuutta pienessä tilassa (shampoo ja saippua)
+ Tuotteista ei jää tuoksua hiuksiin eli voi käyttää muidenkin hajusteiden kanssa. Tarkoittaa: Jos käytät hiuslakkaa, niin tuoksut eivät sekoitu. Sama koskee myös dödöäsi ja partavettäsi tai hajuvettäsi.
- joillekin hinta saattaa olla este, vaikka se ei ole kallis jaettuna käyttöikäkertoihin
- miinus, joka ei oikeastaan ole miinus: saippua pitää säilyttää vettä läpäisevällä alustalla. Suosittelen tätä kaikille pala tuotteille, en pelkästään saippualle. Eli reissussa tämä tarkoittaa sitä, että älä laita märkää saippuaa umpinaiseen säilytysastiaan. Ehdotan, että kuivaa saippua tai annan sen kuivua ja laita rasiaan, jossa vaihtuu ilma. Jos tällainen hyvä tuoteratkaisu tulee eteemme, niin saattaa tulla myös meille myyntiin esimerkiksi kierrätysmuovituotteena tms.

Wonder balm eli hoitosalva


Kiikutin tämän heti anoppilaan sillä siellä oli molemmilla kova flunssa päällä, nuhaa ja yskää. Palaute kuului: Salva oli hyvä. Tuntuu, että aukaisee poskionteloa ja auttaa yskäänkin.
Salvaa voi siis levittää nenän alle, poskionteloiden päälle ja rinnalle.

(Papan kommentti ja vinkki oli myös: "Yskään auttaa yksi kokonainen Neilikka, laittaa sen kielen alle ja antaa olla siellä." Papalla kikka auttaa ärsytysyskään, joka ei anna nukkua. Pappa on nukkunut lepotuolissa Neilikka kielen alla.
Neilikkaa saa ihan kaupasta maustehyllystä. Ilmeisesti sijainti kielen alla tekee sen, että Neilikan ainesosia tulee nieleskeltyä syljen mukana. Tämä kuulemma toimii, pitää kokeilla kun seuraavan kerran on yskää.)

Itselläni oli niskalihas kipeä ja kokeilin salvaa. Meni hetki ennen kuin alkoi syntymään mitään tuntemusta. Voide tuntui miellyttävältä, mutta en osaa varmaksi sanoa oliko juuri siitä apua. Tähän samaan tulokseen tuli myös pappa, jolla on särkyä sääressä.
Yhdessä voiteen kanssa venyttelin niskaani. On sanonta: "Sillä se lähtee millä tuleekin."  Ei toimi kyllä ihan kaikkeen... Koneella istumisen aiheuttama niskasärky ei lähde sillä, että istuu lisää koneella. Pitää myös tiedostaa miten jumpata, venyttää ja rentouttaa kipeytyneitä lihaksia JA KIREITÄ LIHASKALVOJA ☺ Kirjoitin ihan tarkoitukselle isolla, sillä lihaskalvo on lihaksessa kiinni ja kalvossa on kiinni hermostosi. On ihan loogista hoitaa kokonaisuutta, ei vain yhtä asiaa.

Itse otin tämän tuotteen myyntiin, koska: "Kesä ja hyttyset". Tätä voi käyttää ötökän puremiin ja purkki ei ole koolla pilattu.  Toimii siis hyvin mukana repussa ja reissussa.

Edit 14.3.2018: Kaverini hoiti lapsensa suupielen rohtumaa tällä ja hyvin toimi. Itselläni taas oli hiertymä. Tämä helpotti asiaa ja tuntemuksia. 

Plussat ja miinukset

+ luontoystävällinen, lähes muoviton tuote (kansi PET muovia (1), purkki lasia)
+ avaa tukkoista nenää
+ toimii ötökänpuremiin eli kutinaärsytykseen iholla
+ hyvä koko
+ käytän lapsilleni mieluummin tätä kuin esimerkiksi Vicksiä
- pieni koko ja määrä jos haluat kokeilla ison lihaksen hoitoa, esimerkiksi koko säärilihasta
- hinta voi olla jollekin este, mutta fakta on että työ maksaa

Sheavoi eli Voipuun voide

Olen käyttänyt tätä yövoiteena ja kuivan ihon voiteena. Minua miellyttää ajatus siitä, että saan suoraan luonnosta tuotteen, jolla hoitaa ihoa. Rasva on paksu eli lämmitän sitä hiukan käsieni välissä ja levitän kasvoilleni. Päivävoiteeksi turhan paksu, mutta hei: Kasvoja ei ole pakko pestä aamulla. Kasvoilla on luontaista rasvaisuutta. Eri asia on, jos ihon rasvaisuus on ongelma.

Oma ihoni toimii niin, että saan oikeastaan ihan kaikesta näppylöitä. Mitä pidempi INCI-lista kemikaaleja > sitä varmempi näppylä. Ja tähän ei sisälly nyt mitään tiedettä, olen vai tämän 40v eloni aikana huomannut miten ihoni toimii... Ja siis ihan itse, ilman että joku ulkopuolinen tuputtaa minulle tietouttaan siitä "miten ihoa pitää hoitaa". Tästä tuotteesta en ole saanut näppylöitä.

Plussat ja miinukset

+ 100% luonnontuote, ei tarvitse miettiä onko tuotteen kemikaalit testattu yhdessä kaiken muun kanssa mitä kehoosi päivittäin saat (kemikaalien yhteisvaikutukset kehossasi). En tiedä onko tämä oikea huolenaihe monellekaan, mutta minä pohdin tällaisia asioita
+ en saa näppyjä herkkään ihooni
+ voin käyttää huoletta lapsillenikin
+ ei tarvitse miettiä INCI listaa
+ hinta, selkeästi edullinen suhteessa kokoonsa jos vertaa määrää/hintaa kosmetiikkatuotteisiin
- ei sovi päivävoiteeksi tai meikin alle (on paksu)
- PET muovirasia: Muovirasia, joka pestään ja viedään muovin keräykseen, mutta voisi olla myös greenmuovia eli sokeriruokojätteestä tuotettu muovituote (biopolymeeriä).

Deodoranttivoide

Tämä kuuluu sarjaan: "Yllättäjä, joka kaatoi ennakkoluuloni." Millainen on dödö? Olen tottunut, etä dödö on muovipurkki, jossa on pyörivä pallo ja kostea sisältö.
Tämä dödö otetaan puhtain käsin purkista käsiin ja lämmitetään käsiä hieromalla. Tämän jälkeen voide levitetään puhtaaseen kainaloon. Olen tästä tuotteesta positiivisesti yllättynyt, sillä se on miellyttävä käyttää ja todellakin hoitaa hommansa. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta tätä en odottanut... Olen kokeillut niin monta huonoa tuotetta. Etenkin kun haluan, että tuote on alumiiniton. Alumiini kertyy naisilla rintoihin ja jos muistan oikein, niin se kertyy pikkuaivoihinkin. Voit googlata aiheesta lisää itsekin ja katsoa esimerkiksi tämän linkin.

Otin kauppaan kehäkukkadödön, koska alun perin en ajatellut laittaa tätä myyntiin vaan kokeiluttaa ja kokeilla tuotetta. Olin skeptinen ja jo ennakkoon varma, että ei tämäkään toimi kohdallani. Ja en voi myydä tuotetta, joka ei toimi.  Jos Hamppu on sinulle parempi tai miehekkäämpi vaihtoehto, niin ota yhteyttä, sitäkin saadaan.

Plussat ja miinukset

+ hoitaa kainaloa, ihoa ja hajua hyvin
+ lasipurkki, jossa muovikansi (PET, 01 muovi > kierrätykseen)
+ riittoisampi kuin kaupan dödö
+ tuoksu ei jää eli voi käyttää yhdessä muidenkin tuoksujen kanssa
- kalliimpi kuin kaupan tuote, mutta kestää pidempään eli suhteessa hintaero ei ole lopulta niin iso.

Tiedoksi myös Urtekram kookosöljy, ei FlowCosmetics tuote

Urtekram 100% kookosöljy löytyy monesta kaupasta ihan ruokahyllystä. Tämä pienempi purkkikoko 217ml maksaa noin 5€. Tuote sopii atooppiselle, kuivalle ja normaalille iholle. Levitä puhtaalle iholle illalla, yötä vasten. Koska kyseessä on öljy, niin ei sovellu meikin alle tai päiväkäyttöön niin hyvin.
Tätä tuotetta voit siis käyttää ruokaöljynä ja ihovoiteena (yksi nimitys on myös "Superfood"). Ota ihovoide erilliseen puhtaaseen purkkiin ja ota kookosöljyä aina puhtain käsin tai puhtaalla lusikalla.
Käyttö: Lämmitä kämmenien välissä, jolloin kookosöljy sulaa läpinäkyväksi öljyksi ja levitä iholle. Tätä tuotetta käyttää mm. moni hieroja työssään. Täällä Jämsässä tuotetta käyttää myös paikallinen kiropraktikko.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihastuttava Palvian luontopolku, Jämsä - Hiljaisuus on kultaa!

Padasjoen näköalatorni - Hatka.fi